Friss topikok

Címkék

Tejfölös káposzta paprikás - Paprika Rahm Kraut

BMC 2015.01.23. 13:56

 

img_3123.JPG

 

 

Hozzávalók:

1 kis fej káposzta

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dl fehérbor, 2 dl víz

2 dl tejföl

2 csapott ek pirospaprika

só, bors

 Ezt az ételt bártan ajánlom köretként egy szelet natúr húshoz, vagy főtt burgonyával esettleg főtt tésztával, magában is nagyon finom. Ha magamnak készítem akkor a piros paprikából en mindíg csípőset is teszek bele pikánsabb lesz tőle az étel. Németországban ezt az ételt tejszínnel készítik, szerintem magyarosabb az ízvilága tejföllel.

Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra szeljük, kicsit megsózzuk, borsozzuk majd pihenni tesszük míg az edenybe nem kerül. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Lábosban olajon megpirítjuk amíg kicsi színe nem lesz.

IMG_20130411_204511 (Kopie).jpg

Tűzről levesszük és hozzá adjuk a piros paprikát. - Azért fontos a tűzről levenni az edényt mert a paprika könnyen megég és keserű lesz tőle az ételünk.- Ezután hozzáadjuk az előkészített káposztát, majd felöntjük a borral és a vízzel. - vagy ha van otthon maradék húsleves víz helyett bátran ajánlom, jobb ízt ad az ételnek - hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

 

img_2959.JPG

 

 

img_2958.JPG

 

A folyadéknak kb. annyinak kell lennie, hogy a kaposztát ne lepje el. Kb egy órán keresztül főzzük, időnként kevergetjük. Amikor a káposzta fogyaszthatóan puha utolsó mozzanatként hozzá keverjük a tejfölt.

Jó étvágyat :)

 

img_3124.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr155825782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása