Friss topikok

Címkék

Sajtos pogácsa

BMC 2013.04.14. 13:36

pogi.jpg

A pogácsa egy kerek,sós aprósütemény, amely nagyon sokfelé ismert,de leginkább a Kárpát-medencében és a

Balkánon népszerű.Neve visszavezethető a tüzet jelentő latin "focus" szóra,s onnan délszláv közvetítéssel került

hozzánk mai alakjában.

Hozzavalok:

50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 4 tojas sargaja, 35 dkg sajt, 1 eleszto, 5 evokanal burgonyapure pehely, 1 teaskanal

vegeta, 2 teaskanal so, 1 dl langyos viz.

Elkeszites:

3_2.jpg

A lisztet, a 2 tojas sargajat, a 25 dkg sajtot lereszelve, a burgonyapure pelyhet, a vegetat es a sot egy talba ontjuk, az elesztot a tetejere morzsoljuk - keleszteni nem szukseges-. Nagyjabol osszekeverjuk. A vajat 1 perc alatt a mikorban megmelegitjuk majd a keverekhez adjuk, vegul raontjuk a langyos vizet, es jol osszegyurjuk.

5_2.jpg

Gombocot formalunk belole, majd kelni hagyjuk. Negyed ora mulva atgyurjuk, majd ismet hagyjuk pihenni negyed orat.

11.jpg

13_1.jpgEzutan kinyujtjuk kb fel centi vastagra, apro pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk. Ket kezunkkel a pogacsat kicsit meghengergetjuk, igy sokkal szebb lesz a formaja ha megsul.

1_2.jpg2_2.jpgSzaggatas utan meg korulbelul 10 percig hagyjuk kelni a tepsiben, majd megkenjuk a pogacsak tetejet tojas sargajaval, es reszelt sajtot teszunk a tetejere.

15.jpg

Elomelegitett sutoben 175 fokon kb 10-15 percig sutjuk, amikor kicsit megpirult a teteje mar vehetjuk is ki. Nem szabad tovabb sutni mert akkor az alja tulsagosan megpirul.

10_1.jpg



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr855222116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása