Friss topikok

Címkék

Karácsonyi sült alma

BMC 2013.12.18. 15:55

"Szállingózó hóesésben

Kicsi házak melegében

A karácsony víg ünnepe

Gyermekszívek nagy öröme

Mézeskalács és sült alma

Kerül az esti asztalra

Sok mécsesben lobog a láng

Ünnepel az egész család."

1_1.jpg

Gyors elkészíthető édesség, kifejezetten kalóriaszegény.

Hozzávalók:

Alma, fahéj, cukor, marcipán, ribizli lekvár.

Az almákat megmossuk és a képen látható módon körbe bemetszük:

Kürzlich aktualisiert.jpg

A kést jó erősen bele kell nyomi az almába, hogy áthatoljon a magházon. (Az sem baj, ha koppanásig átszalad a kés csak ilyenkor a szétválasztásra kell majd odafigyelni, mert a csücskök letörhetnek)

A ketté vágott almát óvatosan szétválasztjuk. Majd karalábé vájóval vagy almamagház kiszedővel eltávolítjuk a magházat. Kiszedhetjük akár késsel is, de csak óvatosan, mert könnyen törik az alma.

Bratapfel.jpg

Ha ezzel megvagyunk az almákat a cikcakkos felükkel a fahéjas cukorba tesszük.

14.jpg

Ezután tepsibe helyezzük és mehet a sütőbe. 180 °C-on 10 percig sütjük.

10.jpg

Amíg sül a marcipánt összekeverjük a lekvárral és kb 1,5 cm átmérőjű gömböket formálunk belőle.

11.jpg

Az elkészült almák közepébe helyezzük a gömböket és már fogyaszthatjuk is. Amennyiben nem azonnal szeretnénk enni, felmelegíteni mikróban lehet ( 1 almának kb. 1 perc kell), de csak óvatosan, mert ha túlmelegítjük akkor szétnyílik és a marcipán megfolyik. Kiegészítésként vanília öntetet is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

1_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr225696402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása