Friss topikok

Címkék

Vörösboros hólabda

BMC 2013.12.22. 23:00

1_3.jpg
Hozzávalók:

500 gr liszt, 200 gr vaj, 200 gr cukor, 100 gr darált dió, kb 2-3 dl vörösbor, 2 egész tojás, fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, 1 cs sütőpor, mogyorókrém, cseresznye lekvár.
A hozzávalókat egy tálba teszem és alaposan elkeverem a tésztának massza állagúnak kell lennie. Majd fél órát a hűtőben pihentetem.
Neuer Ordner.jpg
A tésztából ezután kb 2 cm átmérőjű golyókat formálok vizes kézzel és tepsibe teszem sülni 180 fok-on 15 percig.
6_2.jpg
Amíg sül a mogyorókrémet összekeverem a lekvárral.
Neuer Ordner1.jpg
Amint a süti megsült kiveszem a sütőből kb 5 percig pihen, kettévágom megtöltöm a mogyorókrémes lekvárral, porcukorral megszórom és azonnal fogyasztható. 
Gyorsan kész sütemény.
Jó étvágyat!
7_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr695696831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása