Hozzávalók:
500 gr liszt, 200 gr vaj, 200 gr cukor, 100 gr darált dió, kb 2-3 dl vörösbor, 2 egész tojás, fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, 1 cs sütőpor, mogyorókrém, cseresznye lekvár.
A hozzávalókat egy tálba teszem és alaposan elkeverem a tésztának massza állagúnak kell lennie. Majd fél órát a hűtőben pihentetem.
A tésztából ezután kb 2 cm átmérőjű golyókat formálok vizes kézzel és tepsibe teszem sülni 180 fok-on 15 percig.
Amíg sül a mogyorókrémet összekeverem a lekvárral.
Amint a süti megsült kiveszem a sütőből kb 5 percig pihen, kettévágom megtöltöm a mogyorókrémes lekvárral, porcukorral megszórom és azonnal fogyasztható.
Gyorsan kész sütemény.
Jó étvágyat!