Friss topikok

Címkék

Tilapia filé a la mediteran

BMC 2013.07.08. 10:42

IMG_20130411_213236 (Kopie).jpg

A tilápia trópusi eredetű faj, amely minimum 16-18 fokos vizet igényel. Legfőbb előfordulási helye Észak- és Közép-Afrika, azonban nagy számban tenyésztik Izraelben és Európa szerte is. Testszíne a hátán sötétebb, az oldalain világosabb, általában olajzöld, sötétebb sávokkal, a hasa fehéres. Kopoltyúja tájékán fekete foltok láthatók. Uszonyai világosszürkék. Végleges testhossza elérheti a 60 cm-t, de fogságban ritkán haladják meg a 30 cm-t. Mindenevő halnak számít, a fiatalok planktont, főként kék- és zöldalgákat fogyasztanak.

Hozzavalok (4 szemelyre):

750 gr Tilapia halfile, 1 kozepes voroshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 paradicsompure konzerv, so, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, kakukkfu. 1 csomag spagetti teszta, sajt, 500 gr fagyasztott brokkoli.

Elkeszites:

IMG_20130411_204511 (Kopie).jpg

A hagymat aprora vagjuk es olajon üvegesre sutjuk.

IMG_20130411_204659 (Kopie).jpg

Hozzaadjuk az apro kockakra vagott paradicsomot es paprikat.

IMG_20130411_205317 (Kopie).jpgAmint a paradicsom egy kis levet engedett es a paprika kisse megpuhult beleöntjuk a paradicsompüret.           Egy kicsit lepritjuk,

IMG_20130411_210547 (Kopie).jpgEzutan felontjuk kb 500 ml vizzel, majd hozzaadjuk a fagyasztott brokkolit es a füszereket, A kakukkfüvel erdemes ovatosan banni, mert ha tul sokat hasznalunk belöle keserüve teheti az etelt, A martast hagyjuk foni kis langon.

Eközben feltesszük föni a spagetti tesztat, majd pedig raterünk a halra.

IMG_20130411_210143 (Kopie).jpgA halszeleteket bedörzsöljuk soval, majd megszorjuk borssal bazslikommal es oreganval.

IMG_20130411_212212 (Kopie).jpgEgy serpenyöbe fektetve keves olajon megsutjük. Elkeszitesi ido kb 40 perc.

Talalaskor a tanyerra helyzzük a spagettit ra a tilapiat, megöntözzük a brokkolis paradicsom martassal a tetejet pedig megszorjuk reszelt sajjtal. Jo etvagyat! :)

IMG_20130411_213236_410x307.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr175233245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása