Friss topikok

Címkék

Allgäuer Küche - Allgäui konyha

BMC 2013.07.09. 17:15


A hagyományos Allgäui (Del- Nemetorszagi) konyha jellemzö összetevői azok az alapanyagok, amelyek a környeken regen elég olcsón beszerezhetöek voltak. Ezek elsősorban a tojás, liszt, tej, zsír-és savanyú káposzta, és a helyi  gazdaságokban es kertekben termesztett füszernövenyek és zöldségek. Ennek megfelelően széles választéka talalhato itt meg a süteményeknek és más, egyszerű ételeknek is,melyeknel az alapanyag költség alacsony, de jó ízű, és magas tápértékű. Tovabba az ezen a környeken elengedhetetlen hegyi sajt, abbol szinte mindenbe tesznek!


Teszta etelek:


         Kässpatzen

( Gyakorlatilag sajtos nokedli, de ennel azert egy kicsit bonyolultabb es finomabb. A keszitesere egy masik alkalommal mindenkeppen kiterek.)

KasspatzenWaldhalle 0003_337x253.jpg
         Krautspätzle

( Szalonnas savanyukaposztas spetzle)

105141-960x720-schnelle-krautspaetzle_324x281.jpg
         Kratzat

( Csaszarmorzsa sos valtozata, köretkent fogyasztjak)

rezept-speck-kratzete-bild-nr-4.jpg
         Schleifernudla

( Nudli gyurt tesztabol)

schupf_312x234.jpg
         Stopfer (Riebel)

( Piritott tejbegriz)

PA110145_312x234.jpg

     Desszertek:
        

Nonnafürzle

( Forgacsfank)

nonen_320x240.jpg


         Versoffene Jungfern

( Madartej)

index_313x235.jpgEgyeb:

   
         Katzegschrei

(Marha es serteshusbol parolassal keszult tokany, ezen a kornyeken spetzlevel fogyasztjak, a szomszedos Ausztriaban burgonyaval talajak)

katz_312x130.jpg

Erre a tajegysegre jellemzoek tovabba a bratwurstok - kulonbozo sultkolbasz felek, amelybol Nemetorszag szerte rengeteget fogyszatanak. Tovabba a burgonya es a savanyukaposzta koretkent. Miutan az itteni emberek eletenek szerves resze a szarvasmarha tartas rengetek sult- illetve fötthust keszitenek marha husbol. Taplalkozasuk elengedhetetlen hozzavaloja tovabba a barna martas is.

 

 tehen_378x235.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csalamadeesegyebfinomsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr415396137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása